Sokeria, sokeria, sokeria
Tämä blogiteksti on pyhitetty kakuille, joita olen tehnyt (ja muistanut vielä kuvatakin ennen syömistä) :D
Joten hyvin makeaa tiedossa, joko niille, joilla herkkuhammasta kolottaa tai niille, joilla ei vielä kolota mutta rakastavat kakkuja <3 <3
Suurin osa resepteistä on alkujaan bongattu netistä, mutta olen lisännyt omaa twistiä resepteihin tai muokkaillut vain muuten, en muista kaikkia reseptejä, kun olen soveltanut oman mielen mukaan. En myöskään ole mikään ammattileipuri, ihan omaksi iloksi ja vieraille tykkään leipoa :)
Toivottavasti näistä kakuista tulee sinulle vaikka inspiraatiota tai ideoita!
Suurin osa kakuista on gluteenittomia, mutta EI sokerittomia <3
Täytekakkujen täytteinä olen käyttänyt hilloja, kermavaahtoa tai mousseja, aina oman mielen mukaan, mutta ohjeena aina 0,7 ohjetta, jonka voi lukea esim täältä <3
-0,5 dl öljyä
-1 dl piimää
-1 muna
-1 tl vaniljasokeria
-1 dl piimää
-1 muna
-1 tl vaniljasokeria
-1 tl leivinjauhetta
-1 tl soodaa
-1 dl sokeria
-1,5 dl jauhoja
-1 tl piparimaustetta
Täyte:
- 1 dl flora vanilla vaahdotettuna
-1 dl kermaa vaahdotettuna
-150 g valkosuklaa sulatettuna ( lisää tuorejuuston sekaan)
-250 g philadelphia tuorejuustoa
- 1 tl vaniljasokeria
- 3 liivatetta
Kiille:
-2 dl kermaa (kuumenna sokerin kanssa)
-1,5 dl fariinisokeria
- 2 liivatetta + tilkka vettä
-1 tl soodaa
-1 dl sokeria
-1,5 dl jauhoja
-1 tl piparimaustetta
Täyte:
- 1 dl flora vanilla vaahdotettuna
-1 dl kermaa vaahdotettuna
-150 g valkosuklaa sulatettuna ( lisää tuorejuuston sekaan)
-250 g philadelphia tuorejuustoa
- 1 tl vaniljasokeria
- 3 liivatetta
Kiille:
-2 dl kermaa (kuumenna sokerin kanssa)
-1,5 dl fariinisokeria
- 2 liivatetta + tilkka vettä
- 200g keksejä
- 70 g voisulaa
Täyte:
- 4dl kermaa
-350 g Dumle karkkeja
-5 liivatetta + tilkka vettä
-400 g tuorejuustoa
Lämmitä kerma, sulata karkit siihen, jäähdytä. Lisää tuorejuusto. Liota liivatteet vesitilkkaan ja lisää seokseen
- 70 g voisulaa
Täyte:
- 4dl kermaa
-350 g Dumle karkkeja
-5 liivatetta + tilkka vettä
-400 g tuorejuustoa
Lämmitä kerma, sulata karkit siihen, jäähdytä. Lisää tuorejuusto. Liota liivatteet vesitilkkaan ja lisää seokseen

APPELSIINI-SUKLAAJUUSTOKAKKU
Pohja:
-200 g keksejä
-70g voisulaa
Täyte:
-4 dl kermaa
-250 g maitosuklaata
-200 g appelsiinituorejuustoa
-3 rkl kaakaojauhetta
(sulata suklaa 0,5 dl kermaa, vatkaa loput kermasta. Yhdistä kaikki jäähtyneenä tuorejuuston kanssa)
Kiille:
-60 g maitosuklaata
-30 g kermaa
(lisää höyryävä kerma suklaarouheen päälle, sekoita hetken päästä tasaiseksi)
Vaahto:
-30 g kermaa
(lisää höyryävä kerma suklaarouheen päälle, sekoita hetken päästä tasaiseksi)
Vaahto:
-2 dl kermaa
-1 rkl kaakaojauhe
-2 rkl tomusokeria
-1 rkl kaakaojauhe
-2 rkl tomusokeria
- 1 dl sitruunan mehua + sitruunan kuori
-1 prk flora vanillaa vaahdotettuna
-400 g tuorejuustoa
- 250 g maitorahkaa
-1 dl sokeria
(liivatteet sitruunamehuun, muut aineet ensin sekaisin, liivate joukkoon lopuksi)
-1 prk flora vanillaa vaahdotettuna
-400 g tuorejuustoa
- 250 g maitorahkaa
-1 dl sokeria
(liivatteet sitruunamehuun, muut aineet ensin sekaisin, liivate joukkoon lopuksi)

TOBLERONE-JUUSTOKAKKU
Pohja keksipohja
Täyte:
-200 g tuorejuustoa
-4 dl kermaa vaahdotettuna
-3 liivatetta + tilkka vettä
- 1 tl vaniljasokeria
-0,5 dl sokeria
-2 toblerone patukkaa murskattuna
( kaikki sekaisin, liivate lopuksi joukkoon)

PANNACOTTA KAKKU
-5 liivatetta
-4 dl kermaa
-4 dl maitoa
-2, 5 dl fariinisokeria
(kiehauta kerma,maito ja sokeri, lisää liivate)
Vadelmahilloke:
-200g pakastevadelmia
-5 tl sitruunan mehua
-2 tl sokeria
-1,5 tl rosmariinia
(kiehauta kaikki keskenään)

VANILJAJUUSTOKAKKU VADELMAMELBALLA
pohjana keksipohja
Täyte:
-300 g vaniljatuorejuustoa
-0,75 dl sokeria
-1 rkl vaniljasokeria
- 4 dl vispikermaa vaahdotettuna
-4 liivatetta + tilkka vettä
Melba:
-200 g vadelmia
-2 rkl tomusokeria
-2 tl sitruunamehua
(soseuta ja siivilöi)

MARJAINEN JUUSTOKAKKU
Pohjana keksipohja ( gluteenittomia "dominoja" )
Täyte:
- 5 liivatetta + 0, 5 dl mustaherukkamehua
-2,5 dl kermaa vaahdotettuna
- 250 g maitorahkaa
- 0,5 dl tomusokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 200 g viinimarjoja tai haluamaasi marjaa
Kiille:
-2 dl esimerkiksi mustaherukkamehua
-0,5 dl vettä ja 2 liivatetta
Kiille:
-2 dl esimerkiksi mustaherukkamehua
-0,5 dl vettä ja 2 liivatetta

VALKOSUKLAA-KAAKAOJUUSTOKAKKU
Pohjana keksipohja + lisäksi sekaan 1 pirkka choco-cappucino jauhepussi
Täyte:
-2,5 dl vispikermaa vaahdotettuna
-2,5 dl kuohukermaa vaahdotettuna
- 400 g tuorejuustoa
-200 g sulatettua valkosuklaata
Päälle kaakaojauhetta
-2,5 dl kuohukermaa vaahdotettuna
- 400 g tuorejuustoa
-200 g sulatettua valkosuklaata
Päälle kaakaojauhetta
- 4 dl kermaa vaahdotettuna
- 400 g tuorejuustoa
- 4 liivatetta+ tilkka vettä
-1 tl vaniljasokeria
-sitruunamehua maun mukaan
Vadelmakiille:
-200- 300 g pakastevadelmia keitettynä + paseerattuna
- 3 liivatetta + tilkka vettä
- 400 g tuorejuustoa
- 4 liivatetta+ tilkka vettä
-1 tl vaniljasokeria
-sitruunamehua maun mukaan
Vadelmakiille:
-200- 300 g pakastevadelmia keitettynä + paseerattuna
- 3 liivatetta + tilkka vettä

JÄTTIKUPPIKAKKU MUSTAHERUKKAHYYTELÖLLÄ
Tämä kakku koostuu kahdesta osasta, tavallisesta täytekakku pohjasta ( teen aina 0,7 ohjeella) sekä hyytelöstä päällä.
Hyytelön ohje:
-1 prk ranskankermaa vaahdotettuna
-2 prk bulgarian jugurttia
-1 dl vahvaa mustaherukkamehua
-2 dl sokeria
-6 liivatetta + 0,5 dl mustaherukkamehua

DORIS-KEKSI JUUSTOKAKKU
Tähän mulla ei ole reseptiä, tämä on Jessen tekemä kakku :)
HUOM! ei gluteeniton.
- 7 liivatetta + 0,5 dl appelsiinimehua
-4 dl vispikermaa vaahdotettuna
- 400 g turkkilaista jugurttia
- 1 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 0,5 tl kanelia
-0,5 tl kardemummaa
-appelsiinikuori raasteena
(jugurttiin mausteet, liivateseos ja lopuksi kermavaahto)
Kiille:
- 3dl glögiä
- 3 liivatetta
( kuumenna 1 dl glögiä ja lisää liuotetut liivatteet, lisää loppu glögi )
-4 dl vispikermaa vaahdotettuna
- 400 g turkkilaista jugurttia
- 1 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 0,5 tl kanelia
-0,5 tl kardemummaa
-appelsiinikuori raasteena
(jugurttiin mausteet, liivateseos ja lopuksi kermavaahto)
Kiille:
- 3dl glögiä
- 3 liivatetta
( kuumenna 1 dl glögiä ja lisää liuotetut liivatteet, lisää loppu glögi )
- 4 dl kermaa vaahdotettuna
- 400 g tuorejuustoa
-1,5 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 limen mehu
- 6 liivatetta + tilkka vettä
Kiille:
- 400 g tuorejuustoa
-1,5 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 limen mehu
- 6 liivatetta + tilkka vettä
Kiille:
- 3 prk Piltti mangososetta
-2 liivatetta + tilkka vettä
-2 liivatetta + tilkka vettä

VADELMA-SALMIAKKIJUUSTOKAKKU
tämä oli meillä isänpäivä kakkuna :) <3
pohjana gluteenittomia "oreoita" ja voisulaa
Täyte:
-300 g pakastevadelmia
-1 dl sokeria
-300 g tuorejuustoa notkistettuna
-3 dl kermaa vaahdotettuna
- 3 liivatetta
( keitä vadelmat ja sokeri, paseeraa...lisää siihen liuotetut liivatteet, jäähdytä hetki ja lisää kerma tuorejuustoseokseen.
Kiille:
- 3 liivatetta
- 3 rkl Haganol salmiakkimixeriä
-3 tl sokeria
-3 dl vettä
(liuotetut liivatteet ja sokeri kuumaan salmiakkimixeriin. lisää kylmä vesi.)

APRIKOOSI-APPELSIINIJUUSTOKAKKU
digestive pohja
Täyte:
- 6 liivatetta
- 2 tlk (á 410/240g) säilykeaprikooseja soseutettuna
-3rkl appelsiinimehua (tuorepuristettua)
- 250 g maitorahkaa
-0,5 dl sokeria
- 2 dl kermaa vaahdotettuna
( soseuta aprikoosit liemineen, lisää mehu. ota n. 4 dl aprikoosisosetta , Lämmitä 3 rkl sosetta, lisää siihen liuotetut liivatteet, lisää liivateseos rahkaseokseen, lopuksi kerma )
Kiille:
- 2 -3 dl aprikoosisosetta
- 2 liivatetta
- 1 rkl appelsiinimehua
- 2 liivatetta
- 1 rkl appelsiinimehua

MARIANNEJUUSTOKAKKU
Keksi pohjalla
Täyte:
-6 liivatetta
-2 rkl maitoa
-4 dl vispikermaa vaahdotettuna
-200 g tuorejuustoa
- 200 g turkkilaista jugurttia
- 1 ps Fazer Marianne crush- rouhetta
-0,5 dl sokeria
(liivate lämpimään maitoon, lisää tuorejuusto/jugurtti/marianne seokseen, lopuksi kermavaahto)

BANOFFEE
-250 g bastogne keksejä
-70 g voisulaa
- 1 prk makeutettua kondensoitua maitoa (karamellisoitu)
-3 banaania viipaloituna
-2 dl vispikermaa
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 rkl sokeria
Pinnalle banaaniviipaleita ja fariinisokeria
keksipohjan päälle kondensoitu maito, sitten banaanit ja päälle kermavaahto.
Helppoa ja hyvää <3

KOLMEN SUKLAAN JUUSTOKAKKU VADELMAMELBALLA
resepti suoraan valion sivuilta:
https://www.valio.fi/reseptit/kolmen-suklaan-juustokakku/
Lisäksi tein itse vadelmamelban:
Melba:
-200 g vadelmia
-2 rkl tomusokeria
-2 tl sitruunamehua
(soseuta ja siivilöi)

KARDEMUMMAKAKKU JA PAKETTILEIVOKSET
kakku:
-175 g margariinia
-250 g sokeria
-2 tl vaniljasokeria
-3 munaa
-1 dl maitoa
- 250 g jauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 3 tl kardemummaa
(margariini ja sokerit vaahdoksi, munat joukkoon yksitellen, lisää maito, sitten jauhot, leivinjauhe ja kardemumma. Paista 175 asteessa noin tunti
pakettileivokset ( 20 x 30 cm vuoka)
- 2 munaa
-1,5 dl fariinisokeria
-125 g voisulaa
- 1 tl leivinjauhetta
-2 tl vaniljasokeria
- 1 tl kardemummaa
-1 sitruunan kuori raasteena
- 3 dl jauhoja
- 1 dl kermaa
(munat ja sokerit vaahdotetaan, muut aineet lisätään. 175 asteessa n. 25 min. jäähdytä yön yli ja leikkaa paloiksi. koristele tomusokeri kuorruteella ja avec karkeilla.

TEX MEX VOILEIPÄKAKKU
hieman suolaistakin tänne sekaan...
Tein tähän kakkuun kolme väliä, ensimmäisessä oli salsaa ja paprikaa, toisessa texmex maustettua jauhelihaa ja santamaria ranch dippijauhe sekoitettuna kermaviiliin, sekä maissia. Kolmannessa välissä oli toinen ranch dippi ja kurkkua.
Päällä tuorejuustoa/creme fraichea, sekä juustodippiä, taco sipsejä, ja hiukan terveellisiä osioita chilillä höystettynä.
Ja lopuksi viimeisenä muttei todellakaan vähäisimpänä aloituskuvan kakku:
alkuperäinen ohje makeaa.fi sivustolta
VALKOSUKLAA-PUNAVIINIMARJAJUUSTOKAKKU
Pohjana keksipohja
Valkosuklaatäyte:
- 3 liivatetta + 2 rkl kuumaa vettä
-125 g maitorahkaa
-200 g tuorejuustoa
- 0,75 dl sokeria
- 200 g valkosuklaata sulatettuna
-2 dl kermaa vaahdotettuna
Lisää liivateseos maitorahka/juusto/sokeri seokseen. Lisää suklaa ja lopuksi kermavaahto.
Punaherukkatäyte:
-300 g punaherukoita
-1 dl sokeria
-4 liivatetta
-2 kermaa vaahdotettuna
-125 g maitorahkaa
-200 g tuorejuustoa
Kiehauta herukat ja sokeri, paseeraa, lisää liuotetut liivatteet.
sekoita rahkajuustoseos marjaan ja lopuksi kermavaahto.
Toivottavasti ette nyt insuliinishokkia saaneet, mutta leipokaa ihmiset, uskaltakaa kokeilla omia variaatioita, näitä ohjeita on helppo soveltaa, itsekin aina lennosta muutan reseptejä :) nauttikaa leipomisesta ja hyvästä ruuasta <3 jos leipominen menee pieleen niin älä masennu, niin käy välillä mullekin, niitä ei tänne vaan viitsi laittaa kun kiukuspäissään heitän roskiin :D
Mukavaa alkanutta vuotta lukijoille!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti